EM Anti tekenband (werking)
Deze natuurlijke keramische tekenband is gemaakt met EM kralen. EM-X Keramiek staat voor keramiek waar Effectieve Micro-organismen is meegebakken in de met EM gefermenteerde klei. Tijdens het bakken is de informatie van de EM micro-organismen in de klei opgeslagen en heeft deze trilling gekregen. De omgeving waar EM-X keramiek wordt toegepast resoneert mee met de opbouwend/regeneratieve/anti-oxiderende trilling van het keramiek. EM-X keramiek heeft hierdoor een reinigende en vitaliserende werking die zorgt voor coherentie en harmonisering in het milieu waar het wordt toegepast. Een teek (of een vlo) is een disharmonie voor een hond. Als de hond de EM tekenband draagt wordt hij/zij een veld van harmonie en daar zal een teek zich niet in laten vallen. Het aantal teken en vlooien mindert of verdwijnt zelfs geheel. Bij sommige honden lijkt het ogenschijnlijk niet te helpen, kijk in dat geval ook goed naar andere factoren die ook voor een disbalans kunnen zorgen. 

De tekenband geeft geen 100% garantie tegen teken of vlooien. Een combinatie van natuurlijke middelen is gedurende het tekenseizoen raadzaam.

Maten

 • Maat XXS: 20 - 25cm
 • Maat XS: 25 - 30cm
 • Maat S: 30 - 35cm 
 • Maat M: 35 - 40cm
 • Maat L: 40 - 45cm
 • Maat XL: 45 - 50cm 
 • Maat XXL: 50 - 55cm 
 • Afwijkende maat (en kleur) is mogelijk, neem contact op voor de mogelijkheden en prijs.

Welke maat heb ik nodig?

Om de juiste maat te kunnen kiezen, dien je de hals waar het bandje komt te zitten van de hond op te meten. Dit kun je doen met een flexibel meetlint (bijv. een papieren van de Ikea) of een stukje touw welke je daarna met een meetlint opmeet. In onderstaande video geef ik een korte instructie bij mijn assistent Nanouk.

Zit je net tussen twee maten in, adviseer ik in de meeste gevallen de grotere maat te kiezen (zeker als je hond veel haar heeft). Twijfel je? Neem gerust contact met me op!

 

Hoe lang gaat een bandje mee?

Het anti tekenbandje gaat vrij lang mee, de werking van de "kralen" kan een aantal jaren zijn. Dit hangt van het gebruik af (denk aan ligt je hond 3x per week in de modder te rollen of zwemt je hond heel veel), meestal wordt het bandje zelf minder mooi of slijt eerder dan de kralen niet meer zouden werken. Belangrijk is om onderstaande tips goed door te nemen en te hanteren. Mocht er iets met je bandje zijn, neem contact met me op dan kunnen we kijken of het te herstellen is.


Gebruiksaanwijzing / onderhoud

 • Voor het beste resultaat dient de tekenband zoveel mogelijk gedragen te worden. Let wel op met (druk) spelen en haal de band dan desnoods even af.
 • Het duurt circa 2/3 weken voordat de band op peil is (bij intensief dragen). Ook daarna dient de tekenband zoveel mogelijk gedragen te worden.
 • Spoel de halsband elke 2 weken even af met schoon water (zonder zeep) om vervuiling (en verminderde werking) tegen te gaan. Laat drogen in de zon (eventueel achter het raam).
 • De band kan tijdens het zwemmen van de hond gedragen worden (niet in chloor). Bij regelmatig zwemmen, spoel de halsband dan iets vaker af en laat goed drogen (ook na zwemmen).

Let op: sommige honden kunnen op de koortjes / kralen / sluiting gaan bijten, dit kan gevaarlijk zijn! Op schade door bijten aan de tekenband zit geen garantie. Gebruik het bandje tevens niet als halsband, hier is het niet geschikt voor.

Mocht er iets niet in orde zijn of heb je vragen, neem contact met mij op via info@hondenserviceleergierig.nl.

(geraadpleegde bron: www.emwinkel.nl)