Workshop - snuffelmat maken

Snuffelen werkt ontspannend, stress verlagend en is vooral mentaal vermoeiend voor je hond en daagt je hond uit om de neus te gebruiken. In de wintermaanden is het binnenshuis uitdagen van je hond een goed alternatief als het wat minder weer is, je hond in het donker niet meer naar buiten wilt (bijvoorbeeld door vuurwerk) en/of je hond graag uitgedaagd wordt. Voor de vuurwerkperiode kan een snuffelmat voor veel honden een ontspannende bezigheid zijn, hoe leuk is het om dan zelf een snuffelmat te maken waarbij je zelf de kleuren kan uitkiezen. 

Een snuffelmat is geschikt voor honden van alle leeftijden en ook voor honden die herstellende zijn of op leeftijd zijn. 

Een snuffelmat kan gebruikt worden om de maaltijd (brokken) van je hond in de snuffelmat te geven, of verstop er lekkere snoepjes in en moedig je hond aan om al dat lekkers op te zoeken. Het is wel raadzaam dat je de snuffelmat aan de hond aanleert en deze niet voor speelgoed aanziet, maar je hem/haar leert om de neus te gebruiken wanneer de mat tevoorschijn komt. Tips voor het aanleren van de snuffelmat ontvang je tijdens de workshop.


Workshop

In de workshop snuffelmat maken ga je zelf aan de slag om een snuffelmat te knopen. Dit doen we met een rubberen stevige mat en stevige fleecestof. Je mag zelf bepalen welke kleuren je wilt gebruiken (maximaal 4 kleuren). De maat van de snuffelmat wanneer deze gereed is, is circa 45x45cm.

Datum: zondag 10 december 2023
Tijdstip: 10:00 uur
Duur: circa 1,5 uur
Locatie: HAC De Wenge te Warmenhuizen
Kosten: € 32,50

De workshop wordt gegeven in de verwarmde kantine van HAC De Wenge in Warmenhuizen. De prijs is inclusief materiaal om de snuffelmat te maken en koffie/thee met wat lekkers. Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers.

Wil je deelnemen aan de workshop en je (klein)dochter / (klein)zoon meenemen om te helpen? Dat kan! Je maakt dan samen de snuffelmat. Geef bij je aanmelding even aan als je iemand meeneemt om je te helpen.

Aanmelden

Heb je interesse in de workshop en wil je je aanmelden? Stuur een bericht voor aanmelding van de workshop aan info@hondenserviceleergierig.nl en vermeld hierin je naam, telefoonnummer en of je nog iemand mee neemt om te helpen. Let op de workshop is zonder honden.

Indien je nog vragen hebt of iets niet duidelijk is kun je contact met me opnemen.